Background Image

dr Čavić
Banja Luka

Internet prezentacija i logo

Stomatološka ordinacija dr Čavić, pozvala nas je da uradimo dizajn vizuelnog identiteta i sveukupno pristustvo na internetu gdje je naravno najbitnija stavka bila dizajn i izrada internet prezentacije.


Da bismo došli do konačnog rješenja logotipa, često je potrebno mnogo skiciranja i dizajniranja, a sve u cilju pronalaženja najboljeg rješenja. Dolazak do najboljeg rješenja u ovom projektu je rezultiralo dizajnom nekoliko zaista lijepih dizajn rješenja. U nastavku pogledajte izabrano rješenje logotipa i logo varijacije koje su rađene tokom procesa dobijanja konačnog rješenja.

image

Nakon što smo dobili konačno rješenje logotipa, pristupili smo dizajniranju internet prezentacije. U dizajnerskom smislu potrudili smo se da internet prezentacija bude u simbiozi sa logotipom i njegovim bojama. Kada je riječ o funkcionalnosti, cilj je da internet prezentacija funkcioniše što jednostavnije i brže kako na velikim monitorima tako i na malim ekranima mobilnih telefona i slično.


Specifikacije:
1. Dizajn internet prezentacije / Photoshop
2. Frontend programiranje / HTML CSS
3. Backend programiranje / Wordpress
4. Optimizacija za pretraživače / SEO
5. Kreiranje stranica na društvenim mrežama

image image

U sklopu optimizacije za google pretraživač, kreirali smo stranice na društvenim mrežama, facebook, twitter i google plus. Posebna stavka je stranica na google plus društvenoj mreži koju smo verifikovali na google mapama.

image

Verifikacijom google plus stranice dobili smo jako dobru poziciju na google pretraživaču i jako bitnu google plus karticu na desnoj strani pretraživača. Možete pogledati u produžetku.

image